Tamara Dorresteijn


Achtergrond
Ik weet eigenlijk niet beter dan dat paarden centraal staan in mijn leven. Het paardenvirus is me met de paplepel ingegoten. Van pony ruiter naar paarden ruiter en daarbij voornamelijk actief geweest in de wedstrijdsport.

Voor mij was er geen andere wereld dan de wereld waarin je het paard uitbrengt in de sport. De tijd en energie die daar inzat wilde ik niet meer. En besloot zonder paarden verder te gaan.. Maar dat was van korte duur! Na een korte periode zonder paarden, kroop het bloed toch waar het gaan kon. Er is zóveel meer dan alleen sport! In 2012 kochten we een prachtige woning in de provincie Groningen, met de paarden heerlijk aan huis!

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot gedragsdeskundige bij Petra Vlasblom/2Moons. "Lastige" paarden en paarden met probleem gedrag hebben mij altijd geintrigeerd. De zoektocht naar een oplossing voor dat specifieke paard blijft me boeien. 

In 2017 heb ik de opleiding met zeer goed resultaat afgerond. Net voor de start van mijn opleiding heb ik Jillz gekocht, een KWPN merrie van toen 6 maanden oud. Bewust een veulen zodat ze met me mee kon groeien in de opleiding. 

Echter bleek Jillz fysieke beperkingen te hebben, wat een progressief verloop had. In 2016 heb ik afscheid van haar moeten nemen.. Stad en land zijn we met haar afgelopen, maar niemand kon concreet vertellen wat Jillz mankeerde.

Ik ben in contact gebracht met Equine Studies en heb de mogelijkheid gekregen om haar aan te bieden voor een dissectie o.l.v. Sharon May-Davis. Dé expert op het gebied van anatomie en biomechanica. Wie weet kon zij mij wel vertellen wat Jillz al die tijd te parten heeft gespeeld? 

Het was bijzonder en in geen woorden te vatten om haar lijf van binnen te bekijken. Drie bijzondere dissectie dagen hebben mij doen besluiten dat ik alles maar dan ook alles wil weten over anatomie en biomechanica bij paarden. Hoe zitten ze in elkaar, wat zegt de buitenkant me over de binnenkant en als ik train wat train ik dan eigenlijk?  

In mijn werk met paarden met (gedrags)problemen is 'probleem' gedrag door fysieke beperkingen een ontzettend grote groep. Ik ben mij gaan specialiseren in fysiek en management gerelateerde problemen bij paarden.

In 2016 ben ik als teamlid aangeschoven bij Equine Studies, ik fotografeer en noteer alle bevindingen voor en tijdens de dissecties. Dit zijn meerdere dissecties per jaar in zowel Nederland, als verder in Europa. Het  zijn leerscholen die niet vanuit een boek te leren zijn. Deze kennis en ervaring deel ik heel graag weer in lezingen en trainingen.

Ik ben ervan overtuigd dat in samenwerken zoveel kracht zit. En dat maakt ook dat ik graag samenwerking aanga.

Als trainer ben ik  aangesloten bij Dialoog tussen Mens en Paard (www.dialoogtussenmensenpaard.nl) Teamlid van Equine Studies (www.equinestudies.nl) en ben zeer actief en nauw betrokken bij Hersenwerk voor Paarden (www.hersenwerkvoorpaarden.nl)

Op mijn website zijn mijn diensten te vinden, wie weet zien we elkaar bij een training, lezing, demo of workshop!

Contact gegevens:

Kromme-Elleboog 20 | 9684 XA Finsterwolde

Tel: 0612542238 | E-mail: Info@equinesolutions.nl 

Foto: Ivonka Dopieralski
 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen