Activiteitenagenda


**VOL** Lezing Passive Physio en Demo Hersenwerk voor paarden (Hannah Otte HorseRehab, 's Heer Arendskerke)

Start:12-09-2020
12:30
Einde:12-09-2020
17:00

*VOL*
PASSIVE PHYSIO:
"Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt valt de meeste winst te behalen." ~Jessica Krul~
Passive Physio gaat over management, hoe je de omgeving zo kan inrichten dat het paard zijn eigen (core) houdingsspieren traint, zonder te ‘trainen’. Door o.a. ruwvoer op verschillende manieren aan te bieden, train je de belangrijkste houdingsspieren. Deze zijn zeer belangrijk voor een goede houding en zelfgedragenheid. Tamara Dorresteijn legt tijdens deze lezing uit hoe Passive Physio is ontstaan en deelt het wetenschappelijk onderzoek erachter met ons. We gaan een stukje terug naar de oorsprong: wat is de blauwdruk van het paard en wat zijn de behoeftes? We kijken we naar de verschillen tussen de primitieve (oer)paarden en ons huidige gedomesticeerde paard en ontdek je wat voor invloed dit heeft op ons huidige paard. Je leert ook welke gevolgen huisvesting en fokkerij hebben op onze paarden. Tenslotte krijg je praktische tips hoe je Passive Physio zelf kunt toepassen en krijg je een paar praktijkvoorbeelden te zien op locatie.
Passive Physio draagt bij aan trainingen, behandelingen en revalidatie op zowel fysiek en mentaal niveau.
HERSENWERK VOOR PAARDEN:
Het zoeken van voedsel is één van de basisbehoeftes van het paard. Van nature zijn ze een groot gedeelte van de dag het speuren naar voedsel. Hersenwerk komt tegemoet in het opzoek gaan naar voertjes. We bieden het aan, in en tussen verschillende soorten materialen. Deze ervaringen en prikkels stimuleren alle zintuigen. Hersenwerk biedt ontspanning door inspanning én is ook nog eens ontzettend leuk om samen met je paard te doen!
Tijdens de demo nemen we jullie mee in de wereld van Hersenwerk voor Paarden. Je krijgt antwoord op volgende vragen:
✔️Wat is Hersenwerk?
✔️Hoe kan ik beginnen?
✔️Wat doet Hersenwerk met je paard?
✔️Hoe ondersteunt Hersenwerk de relatie tussen mij en mijn paard?
Na deze leuke demo heb je handvaten om thuis zelf aan de slag te gaan met hersenwerk. Hierdoor stimuleer je de mentale gezondheid van je paard en krijg je een nog betere band met je paard.
TAMARA DORRESTEIJN
Tamara Dorresteijn is gedragsdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in fysiek en management gerelateerde problemen bij paarden. Tamara is daarnaast docent en begeleider Hersenwerk voor paarden en teamlid bij Equine Studies. Vanuit haar bedrijf Equine Solutions houdt ze zich bezig met gedragsproblemen, balans en coördinatie trainingen, Passieve Physio en Hersenwerk. Voor haar zit de sleutel tot een betere wereld van onze paarden in samenwerken. Ze deelt graag haar ervaringen en kennis die ze opdoet in de praktijk en tijdens de dissecties.
INVESTERING
Je investering voor deze middag is € 60,- en ca. 4,5 uur van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets tekort komt.
Aanmelden kan via een pb of via de mail: info@horserehab.nl.
Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.Terug naar overzicht
E-mailen
Bellen