Activiteitenagenda


Lezing Passive Physio (Madelon vd Wouw, Alphen, Brabant)

Start:13-09-2020
13:30
Einde:13-09-2020
16:30

PASSIVE PHYSIO

“Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt valt de meeste winst te behalen."

Met Passive Physio kun je je paard ‘trainen zonder te trainen’ in zijn eigen leefomgeving. Door o.a. ruwvoer op verschillende manieren aan te bieden, train je de belangrijkste houdingsspieren.
Deze zijn zeer belangrijk voor een goede houding en zelfgedragenheid.
Passive Physio draagt daardoor bij aan trainingen, behandelingen en revalidatie op zowel fysiek en mentaal niveau.
Door dit zelf toe te passen, help je je paard om zichzelf fit en soepel te houden.
En daar hebben jullie samen in de training weer profijt van!

Tamara Dorresteijn legt tijdens deze lezing uit hoe ‘Passive Physio’ is ontstaan en deelt het wetenschappelijk onderzoek achter de Passive Physio met ons.
We gaan een stukje terug naar de oorsprong: wat is de blauwdruk van het paard en wat zijn de behoeftes?
We kijken we naar de verschillen tussen de primitieve (oer)paarden en ons huidige gedomesticeerde paard en ontdek je wat voor invloed dit heeft op ons huidige paard.
Je leert ook welke gevolgen huisvesting en fokkerij hebben op onze paarden.
Tenslotte krijg je praktische tips hoe je Passive Physio zelf kunt toepassen en krijg je een paar praktijkvoorbeelden te zien op locatie.

TAMARA DORRESTEIJN
Tamara Dorresteijn is gedragsdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in fysiek en management gerelateerde problemen bij paarden. Tamara is daarnaast docent en begeleider Hersenwerk voor paarden en teamlid bij Equine Studies. Vanuit haar bedrijf Equine Solutions houdt ze zich bezig met gedragsproblemen, balans en coördinatie trainingen, Passieve Physio en Hersenwerk. Voor haar zit de sleutel tot een betere wereld van onze paarden in samenwerken. Ze deelt graag haar ervaringen en kennis die ze opdoet in de praktijk en tijdens de dissecties.

INVESTERING
Je investering voor deze middag is €30,- en ca. 3 uur van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets tekort komt. Aanmelden kan via info@equinesolutions.nl.
Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.Terug naar overzicht
E-mailen
Bellen